Vietnam vliegvelden

Vliegvelden in Vietnam


Als je een vliegticket naar Vietnam boekt, vlieg je naar één van de grote vliegvelden in Vietnam. Meestal vlieg je met Vietnam Airlines, een prima luchtvaartmaatschappij, en vlieg je naar één van de grootste vliegvelden in Vietnam. Er zijn verschillende airports in Vietnam; zowel grote vliegvelden als kleine vliegvelden. Vanuit Nederland vlieg je meestal naar één van de grote airports in Vietnam. De grootste vliegvelden van Vietnam zijn in de drie steden Hanoi, Ho Chi Minh Stad en Danang. Meer weten over vliegen naar Vietnam? Lees dan gauw verder voor meer informatie over Vietnam Airlines, de check in op Amsterdam en het aanvragen van een visum voor Vietnam. Zo ben je goed op de hoogte en kom je niet voor verrassingen te staan als je vakantie eenmaal begint.

Vliegen naar Vietnam vanuit Amsterdam

Vlieg je naar Vietnam? Dan kan je gewoon vanaf Amsterdam (Schiphol Airport) vliegen. Je vliegt, zoals hierboven ook al genoemd werd, meestal met Vietnam Airlines, een luchtvaartmaatschappij die goede reviews krijgt en die bekend staat om zijn vriendelijke personeel en goede service. De check in voor Vietnam Airlines kan je vaak van tevoren online regelen, waardoor je niet erg lang van tevoren aanwezig hoeft te zijn op Schiphol Airport. Je kunt verschillende vluchten boeken naar Vietnam, maar om zeker te weten dat je niet teveel betaalt voor je ticket, is het slim om ver van tevoren, of juist kort voordat je vertrekt je ticket te boeken. Op die momenten betaal je vaak de laagste prijs.

 

Hanoi: Noi Bai

Noi bai is de internationale luchthaven van de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Vietnam is verdeeld in districten en de luchthaven Noi Bai ligt in het district Soc Son. De luchthaven is de op een na grootste luchthaven van het land. En de grootste luchthaven in Noord-Vietnam. De luchthaven ligt ongeveer 45 kilometer van het centrum van Hanoi. De luchthaven is opgericht in 1932 en werd in 2007 is er een terminal gebouwd voor internationale vluchten. In 2014 is er nog een nieuwe terminal geopend. Het vliegveld biedt verschillende mogelijkheden. Het is mogelijk om op het vliegveld te shoppen, te dineren, geld te wisselen en te pinnen en om verschillende vervoersmiddelen te pakken.


Ho Chi Minh Stad: Tan Son Nhat

Tan Son Nhat is de internationale luchthaven van Ho Chi Minh Stad. Tan Son Nhat is de grootste luchthaven van Vietnam. Het vliegveld ligt ongeveer 7 kilometer van de binnenstad. Omdat om de luchthaven in een dichtbebouwd gebied ligt is het niet meer mogelijk om de luchthaven uit te breiden. Er is een nieuwe internationale luchthaven in aanbouw (Long Thanh) en als deze klaar is voor gebruik dan wordt de luchthaven Tan Son Nhat waarschijnlijk alleen voor binnenlandse vluchten gebruikt. De luchthaven heeft een capaciteit van ongeveer 15-17 miljoen bezoekers per jaar. De laatste jaren is het aantal bezoekers enorm gestegen en het vliegveld kan in de toekomst waarschijnlijk de groei niet meer aan.

Da Nang: Da Nang

De internationale luchthaven Da Nang ligt ongeveer 2 kilometer van het centrum van de stad Da Nang. De luchthaven is opgericht in 1935 en heeft 2 startbanen. Tijdens de Vietnamoorlog is dit vliegveld gebruikt als militair basis van de Verenigde Staten. Tijdens de oorlog is de grond wel vergiftigd geraakt. In 2012 is er een grote schoonmaak op gang gezet maar er is niet altijd vergiftigde grond bij Da Nang.

Conclusie


Ga je op vakantie naar Vietnam en vlieg je vanaf Amsterdam met Vietnam Airlines naar één van de grootste airports van Vietnam? Dan heb je een visum nodig om het land in te mogen! Je kunt een visum aanvragen via de ambassade, maar omdat dit vaak een lang, duur en traag proces is, raden wij je liever aan om een visum on arrival aan te vragen via ons! Dit kost je slechts €20,95 en is binnen een aantal dagen geregeld. Om een visa on arrival aan te kunnen vragen moet je er wel zeker van zijn dat je vliegt naar één van de drie grootste vliegvelden in Vietnam, gelegen in Hanoi, Ho Chi Minh Stad en Danang. Deze luchthavens zijn modern en alles is hier goed geregeld, dus het is niet alleen noodzakelijk, maar ook prettig dat je, als je reist met een visum on arrival, je vlucht boekt op één van deze Vietnamese luchthavens. Vraag je visum dus snel, goedkoop en eenvoudig aan! Gewoon online, zodat jij kunt genieten van je vakantie in Vietnam!