Vietnam visa

Een visa voor Vietnam


Vietnam is een prachtig vakantieland. Het land wordt tegenwoordig steeds populairder bij backpackers die door verschillende landen in Azië trekken. Vietnam staat bekend om haar rijke cultuur en haar prachtige, ruige natuur vol schitterende bergketens, rijstvelden en adembenemende witte stranden. Ook heeft Vietnam prachtige steden die je kunt bezoeken. Je kunt daar genieten van heerlijk Vietnamees eten, van vriendelijke mensen en van een bijzondere, Aziatische sfeer. Maar waar wij in Europa gewend zijn dat we binnen ons continent redelijk kunnen gaan en staan waar we willen en last-minute naar bijvoorbeeld Spanje kunnen vertrekken, is dit voor Vietnam niet mogelijk. Om te kunnen afreizen naar Vietnam, heb je meer nodig dan alleen een vliegticket en een koffer vol zomerkleding.

Naar Vietnam afreizen: wat heb je nodig?

Om naar Vietnam te reizen, heb je een visum nodig. Een visum voor Vietnam moet je aanvragen dit kan bijvoorbeeld op een site als evisumservice.nl. Een visum is als het ware een toegangsbewijs om het land in te mogen. Zonder visum zou je wel naar Vietnam kunnen vliegen, maar mag je de douane niet door en kan je dus niet genieten van al het moois dat Vietnam te bieden heeft. Een visum kan je in Nederland al aanvragen. De meeste mensen denken bij het aanvragen van een visum aan langdurige procedures, veel bezoekjes aan de Vietnamese ambassade in Den Haag en hoge kosten. Dit klopt in de meeste gevallen ook, want een visumaanvraag kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn. Vaak moet je een visum meer dan 3 maanden voor vertrek naar het land in kwestie aanvragen, omdat het anders kan zijn dat je het visum niet op tijd ontvangt. Bovendien moet je om een visum aan te vragen veel afreizen naar de ambassade om verschillende papieren af te leveren, gesprekken te voeren en uiteindelijk je visum aan te vragen. Dit neemt vaak ontzettend veel tijd in beslag.

Een alternatief: een visum on arrival

Gelukkig is er een alternatief voor de lange wachttijden, het vele heen- en weer gereis en de hoge kosten om een visum aan te vragen. Het is namelijk ook mogelijk om een visa on arrival aan te vragen. Een visa on arrival is ook een visum waarmee je Vietnam in kunt komen, net zoals een gewoon visum, maar het aanvragen van een visa on arrival is een stuk eenvoudiger dan het aanvragen van een “normaal” visum via de Vietnamese ambassade in Nederland. Een visum of visa on arrival vraagt u aan via een bedrijf met contacten in Vietnam. Ons bedrijf kan dit ook heel goed voor u doen. Hoe dit precies in zijn werk gaat, leggen we hieronder uit.

Een visum on arrival en een autorisatiebrief

Als je via ons een visum on arrival aanvraagt, hoef je zelf niet naar de ambassade af te reizen om hier met je paspoort een visum aan te vragen. Wij hebben een aantal papieren van je nodig, waaronder een duidelijke kopie van je paspoort en een ingevuld visumformulier voor Vietnam, zodat wij je visum op een juiste manier kunnen aanvragen. Al het contact dat wij met jou hebben voor het aanvragen van je visum on arrival, gebeurt via de e-mail of via de telefoon. Dit scheelt jou een hoop tijd en geld, want dit betekent dat je niet naar ons toe hoeft te komen en je hier geen dagdeel vrij voor hoeft te nemen. Als wij je visum on arrival hebben aangevraagd, krijg je van ons een autorisatiebrief. Deze autorisatiebrief neem je mee naar Vietnam, want deze heb je nodig om vervolgens op het vliegveld je visum in ontvangst te nemen. Een visum on arrival is dus letterlijk een visum dat je bij aankomst ophaalt op het vliegveld. Hier heb je dus wel een autorisatiebrief voor nodig en hiervoor heb je een paspoort nodig dat nog minstens zes maanden geldig is. Houd dit dus altijd goed in de gaten voordat je een visum aanvraagt of voordat je op reis gaat, want zonder paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is, kom je Vietnam niet in. Dit zou natuurlijk zonde zijn van je tijd, energie, je geld en natuurlijk van je vakantie!

Hoeveel kost een visum on arrival?

Een visa on arrival aanvragen is helemaal niet zo duur. De aanvraag van zo’n visa on arrival voor Vietnam, ook wel een e visa voor Vietnam genoemd, kost slechts €20,95. We gaan er in dit geval wel vanuit dat je een toeristenvisum voor Vietnam aanvraagt. Wanneer het gaat om een ander visum, waarbij je bijvoorbeeld langer in Vietnam blijft en je ook werkzaamheden wil gaan uitvoeren, kunnen de kosten hoger worden. Een (toeristen)visum voor Vietnam voor Nederlanders hoeft dus helemaal niet zo duur te zijn als je dit op een slimme manier aanvraagt via ons bedrijf. Je profiteert dan van lage kosten, een korte wachttijd (want je visumaanvraag voor een visum on arrival is vaak al binnen 3 werkdagen geregeld) en je hoeft weinig tijd te spenderen aan je visumaanvraag.

Conclusie


Tegenwoordig is het helemaal niet zo moeilijk om een visa voor Vietnam aan te vragen. Een visumaanvraag hoeft niet altijd meer via de ambassade te lopen, want wij kunnen je hier ook bij helpen. Geef ons een duidelijke kopie van jouw (geldige) paspoort en zorg dat je ons een ingevuld visumformulier voor Vietnam toestuurt, dan doen wij de rest! Vaak kan je het visum, wat in de meeste gevallen een toeristenvisum is, al binnen 3 werkdagen ophalen. Je krijgt dan niet daadwerkelijk je visa on arrival, maar je ontvangt van ons een autorisatiebrief. Met deze autorisatiebrief en je geldige paspoort kan je, eenmaal aangekomen in Vietnam, op het vliegveld je visum on arrival ophalen en kan je met een gerust hart genieten van je vakantie in het prachtige Vietnam. Zo simpel kan het dus zijn! Vraag online via ons een visa on arrival (ook wel een e visa genoemd) aan en bespaar jezelf veel tijd en kosten.