Ambassade Vietnam

De Vietnamese ambassade in Nederland

Als je op vakantie wilt naar Vietnam, heb je een visum nodig om het land in te mogen. Bij een visumaanvraag wordt er bepaald of jij toegang krijgt tot een land. Vietnam is een veilig land waar reizigers redelijk zonder zorgen rond kunnen trekken en kunnen genieten van een heerlijke vakantie. De visumaanvraag voor een bezoek aan Vietnam valt hierdoor redelijk snel te regelen. Toch is het belangrijk om ruim op tijd te beginnen met je visumaanvraag. Hieronder vertellen wij je hoe je je visum voor Vietnam het beste kunt aanvragen en vertellen wij je wat de kosten zijn voor het aanvragen van een visum voor Vietnam.

Een visum of via voor Vietnam aanvragen via het Vietnamese consulaat

De meeste mensen vragen hun visum voor Vietnam aan via het Vietnamese consulaat of de Vietnamese ambassade. De Vietnamese ambassade in Nederland is gevestigd in Den Haag en hier kan je, tijdens de openingstijden van de Vietnamese ambassade, terecht voor het aanvragen van een visum voor Vietnam. Hoewel de aanvraag bij de Vietnamese ambassade of het Vietnamese consulaat vaak netjes en secuur geregeld wordt, staat de visumaanvraag bij de ambassade in Nederland bekend als een langdurig proces waarvoor je meerdere keren een bezoek moet brengen aan de ambassade. Bovendien denken veel mensen snel aan de hoge kosten voor het aanvragen van een visum voor Vietnam. Dit klinkt niet aantrekkelijk. Jij moet maar net tijd hebben om tijdens de openingstijden van de Vietnamese ambassade in Den Haag langs te komen en van hoge kosten wordt niemand vrolijk. Gelukkig is er een makkelijkere en minder tijdrovende manier om je visumaanvraag voor Vietnam te doen.

 

Een visum on arrival aanvragen voor Vietnam


Je kunt er ook voor kiezen om een visum on arrival voor Vietnam aan te vragen. Een visum of visa on arrival vraag je aan via een bedrijf met contacten in Vietnam en deze aanvraag kan volledig online geregeld worden. Je hoeft dus niet langs de ambassade, maar kunt online een kopie van je paspoort en je ingevulde visumformulier inleveren, waarna er voor jou een visum geregeld wordt. Het voordeel van het aanvragen van een visum of een visa on arrival, is dat het je een hoop tijd bespaart. Je hoeft immers geen bezoekjes aan het Vietnamese consulaat te brengen en je visum is in de meeste gevallen een stuk sneller geregeld. Binnen ongeveer drie werkdagen kan alles rond zijn en kan jij afreizen naar Vietnam. Dit is vooral ontzettend handig als je te laat bent met je visumaanvraag of als je vanuit het buitenland een visum voor Vietnam wil aanvragen omdat je aan het rondtrekken bent. Doordat de aanvraag voor een visa on arrival volledig online is, is het gewoon mogelijk om ook in dit geval een visum aan te vragen voor Vietnam. De kosten voor een visa on arrival zijn, als je het visum via ons aanvraagt, slechts €20,95. Simpel, goedkoop en snel! Vraag je visa on arrival voor Vietnam zo snel mogelijk bij ons aan!